29 Ocak 2010 Cuma

Kurtuluş Günü mü? Tutsaklığa devam mı?

Geldik artık kongre nin yapılacağı haftasonuna.Murat Aksu ve Yıldırım Demirören'e bakalım şimdi.

Murat Aksu güçlü bir yönetim listesi oluşturdu. İbrahim Altınsay gibi bir futboldan-yöneticilikten anlayan kişinin eşini yönetimine aldı. Sportif direktör olarak da sanırım Feyyaz Uçar veya Ali Gültiken düşünülüyor sanırım. Diğer isimler de önemli,paralı isimler olarak göze çarpıyor ama pek tanındığı söylenemez yöneticilik bakımından. Murat Aksu her gün bir programa,her gün bir kanala çıkıp projelerini,yapacakları şeyleri anlatıyor. Stad bakımından benim düşündüğüm gibi düşündüğünü söyleyebilirim. Her tribün tek tek yıkılacak ve yapılacak ve böylece maçlar da oynanmaya devam edilecek. Ancak eski açık yıkılmayacak. Gayet makul gözüküyor. Ama söylenenlere göre de şöyle bir olay var ; deprem güçlendirmesi adı altında yapılan bu çalışmada asıl depremden en çok etkilenen yer ve tehlikeli olan yer eski açık tribünü. Bu doğruysa eğer -ki doğrudur mutlaka- çok saçma bir çalışma olacak diyebiliriz. Bir de yenilenen stadda o taraf çok fazla sırıtacaktır.

Borç konusunda ise yıkılmayacak tarafa 25 yıllığına “milangaz tribünü” adı verir, Demirören’e olan borcu ise böylece kapatırız şeklinde açıklamaları ve Demirören’in “başkan seçilemezsem ertesi gün paramı alırım” açıklamasına karşılık “hangi borçla aldıysa o borçla devretsin anında ödemeye hazırım” şeklinde resti var.

Ayrıca takım konusunda ise özkaynağa döneceği şeklinde söylemleri de bulunmakta. Transfer planlaması da tanınmayan-keşfedilmemiş afrika-g.amerika ‘daki genç yeteneklerin yanına avrupadan 2-3 yıldız getirme yönünde. Bu da gayet olumlu bir şey. Bir nevi Porto yönetim şekli.

Buraya kadar Murat Aksu için her şey olumlu gözüküyor.

Yıldırım Demirören’e gelirsek eğer Fahrettin Curoğlu ve Metin Keçeli gibi 2 tane Süleyman Seba dönemi yöneticisi, Mete Düren gibi sağlık kuruluna gayet iyi işlev kazandıracak, Serdar Bilgili döneminde birlikte çalıştığı bir yönetici, Alaattin Aykaç gibi o çok ünlü Mubariz Mansimov’un Palmali Grubu’nun CEO’su bulunuyor.

Ayrıca Sportif Direktör olarak da “Sarı Fırtına” Metin Tekin’in geleceği söyleniyor. Metin Tekin’in gelmesi demek de bana altyapıya önem verilecek izlenimi edindiriyor.

Yaptıkları ortada Yıldırım Demirören’in şu zamana kadar ama yönetim kurulu listesi de bugünküne oranla çok çok çok iyi.

Yıldırım Demirören’in gelmesini,daha fazla başkan olmasını istemiyoruz büyük çoğunluk olarak ama yönetim listelerine de bakarsak da Yıldırım Demirören’in seçilmesi daha iyi olacak gibi gözüküyor.

Umarım Murat Aksu’nun listesindeki isimler bu isimlere oranla sadece kağıt üstünde böyle gözüküyordur, ve seçilirse eğer -ki onun seçilmesini daha çok istiyorum- başarılı br yönetim anlayışı ile hareket ederler ve gelen gideni aratmaz.

Ethem Yiğit Gürer

0 yorum: