26 Ağustos 2010 Perşembe

En büyük Transfer(2)


Bu senenin en büyük transferi Serdal Adalı’dır. Bu takımda işler tıkır tıkır işliyorsa, takımda transferler doğru dürüst yapılıyor ve paralar saçılmıyorsa hiç kuşkusuz bunda en büyük pay sahibidir.




Quaresma gibi bir adamı 7,3 milyon €’ya almak yıllık 3,5 milyon €’ya ikna etmek,böyle bir yıldız transferini bu kadar ucuza kapatmak kesinlikle bir yöneticilik başarısıdır.

Bunun yanında takımın adı Guti ve Robinho ile anılıyorsa bu da Serdal Adalı ve onun vizyon sahibi bir yönetici olmasından kaynaklanmakta, Beşiktaş’ımızın problemlerini bilmesindendir. Ayrıca şu son dönemde Guti ve Robinho isimleri bu kadar dillendirilirken yaptığı “Şu an başka yabancı transferi gündemimizde yok. Kamp sonunda duruma göre bakacağız.” açıklaması ise kesinlikle bir zeka ürünüdür. Neden mi? Eğer şöyle bir şey dese sizce ne olurdu? “Evet Guti ile de Robinho ile de anlaştık ve ufak pürüzler kaldı onların giderilmesini bekliyoruz en kısa sürede İstanbul’a getireceğiz ve kampa katılacaklar.”

Evet ne olacağı çok belli değil mi sizce de? Elimizden çıkarmak istediğimiz Tello-Holosko-Zapo-Tabata gibi isimler için “bunların yabancısı zaten çok” denilecek ve hakettikleri bedelden çok çok düşük bedellere,yok pahasına gitmeyecekler mi sizce? Bu açıklama bile tamamen bir zeka ürünüdür. Dediğim bir olay vardı seçim zamanı. Yıldırım Demirören artık başkanlığı öğreniyor. Problem ise yanındaki çürükler. Bunlar zarar veriyor bunların gitmesi ve seçim listesindekilerin gelmesi ile daha iyi bir Beşiktaş olacaktır. Levent Erdoğan gibi isimler gidince yönetim düzeldi,vizyon genişledi,boşboğaz yöneticiler gitti yerine Serdal Adalı,Cengiz Zülfikaroğlu,Erdoğan Toprak,Mete Düren gibi oldukça elit isimler geldi.

Guti ve Robinho transferleri -Guti neredeyse kesin olmak üzere,Robinho için ise sponsor bulunur bulunmaz- gerçekleşecektir. Semih transferini ilk çıktığı gün hemen yalanlayan resmi site yalanlamadığı sürece umudunuzu taze tutun. Bu adamlar gelecek.

Son söz. Teşekkürler Serdal Adalı. Teşekkürler Cengiz Zülfikaroğlu. Ve bu isimleri kadroya kattığı için bravo Yıldırım Demirören.

Ethem Yiğit Gürer



Blogda bu yazıyı 27 Haziran tarihinde yani yaklaşık 2 ay önce yazmıştım.


ve bu yazıdan tam 1 ay evet tamı tamına 1 koca ay sonrası Guti HAZ. geldi. hem de öyle uçuk paralara da değil neredeyse Nobre kadar alıyor,Nihat'tan az alıyor. Bonservis bedeli ise yok!


Bu yönetim başarısı değil de nedir? ya da Serdal Adalı diyelim -ki Q7'de 100 bin € için kaç hafta beklediğini kendisi söylemedi mi?


ve dün de milli takımda Hiddink'in bankolarından olacağını hissettirdiği Romanya maçı kadrosuna aldığı Mehmet Aurelio ile anlaşıldı ve sözleşme imzalandı hem de bonservis bedeli bu adama da ödenmedi! yıllık alacağı ise sade ve sadece 750.000 € + 20 bin € maç başı ücreti. Bu da büyük eksiğimizin olduğu herkesin Uğur inceman'ın gitmesini istediği yarardan çok zarar verdiği önemli bölgeye sadece 1,5 milyon €'ya hem de Türk hem de milli müthiş bir alternatif oldu. Bu transfer de Serdal Adalı'nın ya da benim deyişimle Serdal Başkan'ın büyük bir icraatı. Sizce Demirören olsa bu transfer için 2 milyon €'lar havada uçuşmaz mıydı?


ve tekrar Q7 sürecini yaşıyoruz bir diğer transfer adayı Robinho için. Yalanlamalar-oldular-olmadılar-ilgileniyoruzlar-ilgilenmiyoruzlar ama ben yine de gelecek bu adam ve anlı şanlı Beşiktaş formamızı yıllardır içini doldurmakta zorlandığımız 10 numarayı sırtına geçirecek.


şimdi baştan sona son kez transferlerimizi yazıyorum(bu sene ve geçen sene)


Cenk Gönen 1 milyon €(kesin değil ama öyle gibi) -- bonservis
Quaresma 7,3 milyon € -- bonservis kendisine 3,5 milyon €(sanırım)
Guti bonservis yok kendisine ise 2,7 milyon €
Aurelio " " " " 750 bin € + 25 bin € maç başı
Ersan kiralık 400 bin alacaktı galiba


geçen sene;


Tabata 8 milyon € ---- 1,3 milyon €
İsmail 6,5 milyon € ---- ???
Rıdvan 750 bin € ---- ???


zaten 2'ye katlandı gerisini yazmaya gerek yok.


Arada kocaman bir FARK VAR;

Serdal Adalı


tek dileğimiz Haldun Üstünel'in başına gelenlerin onun başına gelmemesi...

0 yorum: